Po italsku do hubky /

Jaký je ten správný recept na vynikající oblíbený šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž či na dlouhou horskou túru? Co je chutnější než famózní pizza spacca bicchieri čili rozflákaná sklenička? Jak je možné, že nevařící praktik zvládne levou zadní přípravu oblíbené peperonat...

Celý popis

Hlavní autor: Kučíková, Marta
Další autoři: Knechtlová, Ivona
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: Praha : Mladá fronta, 2019
Vydání: První vydání
Témata:
Konspekt: 641
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 02706nam a2200349 i 4500
001 0876129
003 CZ-CtMK
005 20191001112246.0
007 ta
008 190916s2019----xr-a---e------000-0-cze-d
999 |c 31814  |d 31814 
020 |a 9788020454249  |c Kč 299.00 
040 |a KLG001  |e rda 
044 |a xr 
072 7 |a 641  |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla  |9 19 
080 |a 641  |2 MRF 
100 1 |a Kučíková, Marta  |4 aut  |7 xx0218673 
245 1 0 |a Po italsku do hubky /  |c Marta Kučíková ; ilustrace Ivona Knechtlová 
250 |a První vydání 
264 1 |a Praha :  |b Mladá fronta,  |c 2019 
300 |a 234 stran :  |b barevné ilustrace ;  |c 19 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Obálkový podnázev: pár receptů a laskavých drbů z italského podhůří 
520 |a Jaký je ten správný recept na vynikající oblíbený šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž či na dlouhou horskou túru?  |b  Co je chutnější než famózní pizza spacca bicchieri čili rozflákaná sklenička? Jak je možné, že nevařící praktik zvládne levou zadní přípravu oblíbené peperonaty čili paprikového blaha? Proč nedostanete v italském baru na talíř lasagne, ale něco zcela jiného? Jakou tajnou ingredienci přidává pravá echt italská hospodyně do svého lahodného houbového rizota? Jak se připravuje ragú a proč ho domorodci nenazývají boloňskou omáčkou? Co tvoří správný základ pravé horské carbonary? Proč se nazývá tradiční nefalšované podhorské tiramisu afrodisiakem? A jak ho připravit i v ovocné variantě? Co myslíte, jaké těstoviny milují italské děti, vybíraví muži, ženy v krizi i nekrizi, postarší štramandy i se svými fešáky, notabene tedy celý národ italský? A proč mají přívlastek udobřující? Čím okouzlíte vaše strávníky? Toto a mnohem více s laskavými drby a kupou typických receptů z italského dolomitského podhůří určených jak pro vařící a kuchařící nadšence, tak pro čistě nevařící praktiky, vám s přívětivostí, špetkou humoru a radostí prozradí Marta Kučíková, oblíbená autorka bestsellerů Italské jednohubky a Italské dvojhubky, žijící v této oblasti již šestnáct let. 
650 0 7 |a italská jídla  |7 ph114806 
655 7 |a kuchařské recepty  |7 fd132687 
655 7 |a humoristické příběhy  |7 fd132430 
700 1 |a Knechtlová, Ivona  |4 ill  |7 xx0219266 
942 |c KN  |6 _ 
993 |0 0  |1 420800205022  |6 VS_641  |9 32784  |b 0  |c 5211884  |d 2019-10-01  |e 2  |f PRIVRAT  |g VS 641  |h 299.00  |l CTREBOVA  |o VFS  |r 2021-03-03  |s 2020-10-21  |t 5  |y KN  |z NAUCNA