Po italsku do hubky /
Jaký je ten správný recept na vynikající oblíbený šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž či na dlouhou horskou túru? Co je chutnější než famózní pizza spacca bicchieri čili rozflákaná sklenička? Jak je možné, že nevařící praktik zvládne levou zadní přípravu oblíbené peperonat...
Hlavní autor: | Kučíková, Marta |
---|---|
Další autoři: | Knechtlová, Ivona |
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
Praha :
Mladá fronta,
2019
|
Vydání: | První vydání |
Témata: | |
Konspekt: | 641 |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
LEADER | 02706nam a2200349 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 0876129 | ||
003 | CZ-CtMK | ||
005 | 20191001112246.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 190916s2019----xr-a---e------000-0-cze-d | ||
999 | |c 31814 |d 31814 | ||
020 | |a 9788020454249 |c Kč 299.00 | ||
040 | |a KLG001 |e rda | ||
044 | |a xr | ||
072 | 7 | |a 641 |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |9 19 | |
080 | |a 641 |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Kučíková, Marta |4 aut |7 xx0218673 | |
245 | 1 | 0 | |a Po italsku do hubky / |c Marta Kučíková ; ilustrace Ivona Knechtlová |
250 | |a První vydání | ||
264 | 1 | |a Praha : |b Mladá fronta, |c 2019 | |
300 | |a 234 stran : |b barevné ilustrace ; |c 19 cm | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
500 | |a Obálkový podnázev: pár receptů a laskavých drbů z italského podhůří | ||
520 | |a Jaký je ten správný recept na vynikající oblíbený šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž či na dlouhou horskou túru? |b Co je chutnější než famózní pizza spacca bicchieri čili rozflákaná sklenička? Jak je možné, že nevařící praktik zvládne levou zadní přípravu oblíbené peperonaty čili paprikového blaha? Proč nedostanete v italském baru na talíř lasagne, ale něco zcela jiného? Jakou tajnou ingredienci přidává pravá echt italská hospodyně do svého lahodného houbového rizota? Jak se připravuje ragú a proč ho domorodci nenazývají boloňskou omáčkou? Co tvoří správný základ pravé horské carbonary? Proč se nazývá tradiční nefalšované podhorské tiramisu afrodisiakem? A jak ho připravit i v ovocné variantě? Co myslíte, jaké těstoviny milují italské děti, vybíraví muži, ženy v krizi i nekrizi, postarší štramandy i se svými fešáky, notabene tedy celý národ italský? A proč mají přívlastek udobřující? Čím okouzlíte vaše strávníky? Toto a mnohem více s laskavými drby a kupou typických receptů z italského dolomitského podhůří určených jak pro vařící a kuchařící nadšence, tak pro čistě nevařící praktiky, vám s přívětivostí, špetkou humoru a radostí prozradí Marta Kučíková, oblíbená autorka bestsellerů Italské jednohubky a Italské dvojhubky, žijící v této oblasti již šestnáct let. | ||
650 | 0 | 7 | |a italská jídla |7 ph114806 |
655 | 7 | |a kuchařské recepty |7 fd132687 | |
655 | 7 | |a humoristické příběhy |7 fd132430 | |
700 | 1 | |a Knechtlová, Ivona |4 ill |7 xx0219266 | |
942 | |c KN |6 _ | ||
993 | |0 0 |1 420800205022 |6 VS_641 |9 32784 |b 0 |c 5211884 |d 2019-10-01 |e 2 |f PRIVRAT |g VS 641 |h 299.00 |l CTREBOVA |o VFS |r 2021-03-03 |s 2020-10-21 |t 5 |y KN |z NAUCNA |